Nybrotsarbeid for Kolumbus

Det hele startet med prosjektet «Sykkelløftet» for noen år tilbake. Netpower utviklet webløsningen som gjennom en kontinuerlig kampanje skulle få flere til å sykle til jobb i Stavanger-regionen – for igjen å avlaste kø og parkeringsproblematikk. Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger kommune og Sandnes kommune.

Kolumbus AS overtok ansvaret for Sykkelløftet og sammen med dem jobber vi nå med å utvikle en helt ny løsning for å registrere sykling og annen miljøvennlig transport til jobb. Det eneste vi kan røpe er at løsningen heter Stiim – resten er foreløpig hemmelig.

Det som ikke er hemmelig er at vi også utvikler en rekke mobilapplikasjoner for Kolumbus.

I 2017 bestemte Rogaland fylkeskommune at Kolumbus skulle gå fra å være et kollektivselskap, til å bli en mobilitetsleverandør. De har fortsatt ansvaret for buss- og hurtigbåttrafikken i Rogaland, men i tillegg jobber de for at tog, sykkel, gange og bildeling henger sømløst sammen med buss og båt. Målet er at folk skal komme seg fra A til Å uten bruk av egen bil.

Og siden 2019 har et team av våre utviklere jobbet med nettopp dette:

Utvikle mobilapplikasjoner som skal gjøre det enkelt og knirkefritt å reise rundt i Rogaland, uten å bruke bil.

Når man jobber med det siste nye innen teknologi blir det naturligvis en del nybrotsarbeid, men er det noe denne gjengen liker så er det å bryne seg på komplekse oppgaver. Netpower stiller med en teknisk prosjektleder og et utviklerapparat, og vi jobber tett i et tverrfaglig team bestående av UX-designere, tjenestedesignere og prosjektledere. Vi jobber både med Kolumbus sine egne folk og andre eksterne aktører innleid av Kolumbus.

Vårt tette samarbeid har gitt oss en uunnværlig innsikt i hvordan en mobilitetsleverandør faktisk opererer, og hvilke behov brukerne deres har. Applikasjonene vi utvikler kjører mot Kolumbus sin eksisterende infrastruktur av egenutviklede APIer. Funksjonene i appene er helt avhengige av at vi kombinerer data på en meningsfull måte fra flere ulike kilder i Kolumnus sin infrastruktur. Dette krever nytenking og kreativitet, kombinert med solid teknologikompetanse.

Denne hands-on erfaringen har gjort oss til eksperter på mobilapplikasjoner som bruker kartløsninger, sanntidsdata, posisjonsdata, maskinlæring, Bluetooth beacons, reiseruter, betalingsfunksjoner med mer. Og ikke nok med det: Dette er faktisk noe av det kjekkeste vi jobber med!

Ser du også verdien av sømløs og effektiv mobilitet? Da vet du hvem du skal kontakte!

Foto: Elisabeth Tønnesen / Kolumbus AS