Google skrev i februar at stadig flere bruker mobile enheter og at de vil tilpasse algoritmene sine til det endrede brukermønsteret.

Googles intensjon er alltid at du skal få relevante resultater fra dine søk. Da er nettsider som er mobilvennlige mer brukervennlige når du søker fra mobile enheter. Google vil merke og rangere nettsider som er mobilvennlige høyere enn andre nettsider i det organiske søkeresultatet. 21 april 2015 vil denne endringen tre i kraft. Endringen vil ha en stor innvirkning på rangeringen av søkeresultatene du får opp når du har søkt på noe på Google.

Hvordan vet jeg om nettsiden min er mobilvennlig? 

Det er enkelt å finne ut om nettsiden din er mobilvennlig. Google har også lansert en egen mobilvennlig test slik at du kan sjekke om nettsiden din er mobilvennlig. Verktøyet er gratis. Her kan du enkelt selv teste nettsiden din ved å kun skrive inn urlen til nettsiden din. Etter å ha skrevet inn urlen vil du få opp et skjermbilde som ligner det nedenfor her.

Mobilvennlig test netpower

Hva gjør jeg hvis siden min IKKE er mobilvennlig?

Google har laget en guide for å hjelpe deg med dette også. Her finner du guiden med tips for deg som ikke har en mobilvennlig nettside. guide

Hvis du synes dette er litt vanskelig å skjønne eller har du ikke tid til å sette deg inn i problemstillingen, kan du kontakte din nettsideleverandør.

Er det noe du savner informasjon om i innlegget? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor.