På tirsdag lanserte Google « Google Min Bedrift» (Google Business) som skal gjøre det enklere og raskere for bedrifter å komme på nett. Les mer om hvordan du gjør det og fordelene her.

Først, dette er egentlig ikke en ny tjeneste fra Google, men pakket inn og presentert på nytt. Fordelen er nå at flere registreringer er samlet slik at det blir raskere for nye bedrifter å bli synlig på alle Google sine tjenester.

Google Min Bedrift er altså Google Steder eller Google+ Sider som i tillegg til Google Maps og selve søket er samlet.

 

Hvorfor gjøre dette?

Har du en bedrift som ønsker å være synlig, tiltrekke seg kunder eller selge produkter/tjenester er det avgjørende å være synlig på Google.

- Vi anbefaler at bedrifter registrerer seg i både Google Maps og Google+ for å få best mulig synlighet. Nå som Google har gjort det lettere er det ingen grunn til å ikke gjøre det, sier kommunikasjonsansvarlig i Netpower Erik Storm.

Det å være registrert i kartet til Google oppleves ofte som positivt for mange brukere og gjøre det lettere å finne frem. Er bedriften din litt aktiv kan regelmessige innlegg på Google+ vise seg å være en god investering i tid og synlighet.

Ønsker man ytterligere synlighet kan gode annonser via AdWords gir bedriften relevant og lønnsom trafikk. Her blir mulighetene stadig bedre for å skreddersy annonseringen.

 

Hvorfor gjør Google dette?

Jo flere bedrifter som er synlig via Google jo mer relevante søkeresultater kan Google vise deg. Spesielt i Google Maps vil flere bedrifter kunne gi Google rom for flere annonser som er så sentralt i inntektene til Google.

Det er derfor helt gratis å registrere bedriften din på Google Min Bedrift – og hvis du tjener på det er det jo helt greit at Google også tjener på det.

Ønsker du å registrere bedriften din selv går du til http://www.google.no/business/ hvis ikke kan du ta kontakt med Netpower som kan hjelpe deg.

Netpower-kunder sier:

«Netpower har sammen med oss utviklet og levert en profesjonell nettside med tilhørende back-office løsning. Vi er veldig fornøyd med det gode samarbeidet og vi har fått god hjelp til å finne de riktige løsningene for oss. Vi har fått raske tilbakemeldinger, god service og hjelp med en gang. Netpower består av veldig hyggelig folk som vi gjerne anbefaler videre til andre.»  

Siri Halle, Learn2 Gruppen AS 
Spørsmål?

Morten Hjelle
Avdelingsleder
992 97 090